Tothom hi és benvingut, si voleu deixar-nos les vostres reflexions envieu-les a: butisam@gmail.com

Lubna Husein, un exemple


Avui he llegit al diari que una periodista sudanesa Lubna Husein, ha esta condemnada a un mes de presó per vestir pantalons. Al Sudan es considera un peça de roba indecent “segons la llei islàmica” i castiga amb 40 fuetades i una multa de 500 lliures sudaneses (uns 150€) a qui la vulneri. Lubna Husein es va negar a pagar la multa i va decidir no apel•lar a la immunitat que li ofereix la seva feina a les Nacions Unides i plantar cara als que li barren la poca llibertat que té com a dona al Sudan, una actitud molt valenta per part d’una dóna que a mamat el que és ser-ho al seu país, ella, que ha vist la forma en que convivim a la resta d’Europa.
Jo, dono gràcies d’haver nascut aquí, estic segura que no tindria la valentia i la força de plantar cara als qui, amb cap impunitat barren les llibertats a les dones que han estat sempre tant oprimides en els països musulmans, la majoria, com que no han viscut res més, creuen que és el que “toca” ser submisa i gairebé invisible, així evites problemes, maltractaments i fuetejades al mig del carrer per servir d’experiència a d’altres dones que tampoc ho tinguin clar.
S’ha de fer costat a les dones valentes que són capaces de plantar cara als qui oprimeixen els drets mínims de respecte a la vida humana, sota una capa d’hipocresia com és la religió que empara els covards i defensa com sempre les injustícies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada