Tothom hi és benvingut, si voleu deixar-nos les vostres reflexions envieu-les a: butisam@gmail.com

“Al pobre le faltan muchas cosas, al avaro todas” Cicerón

En un article de La Vanguardia, Sílvia Tarragona ens explica un cas que li va passar en el seu programa a RNE “Afectos en la noche”, us emplaço a llegir-lo, teniu l'enlláç al final.

I arrel d'aquest article he fet memòria d'una conversa amb una treballadora del supermercat Mercadona, que no n'esmentaré el nom per no causar-li problemes.

En aquesta crisi que estem travessant, la gent te problemes, en concret la gent passa gana, no som, el ciutadans de peu, els que tenim la clau per a poder solucionar aquest problema tots vivim d'alguna manera aquesta crisi, però hi ha gent, hi ha famílies que ho han perdut tot, la feina, la casa per no poder fer front als pagaments mensuals, els nens que han d'anar al col•legi, amb el que significa econòmicament per una família mitjana aquesta despesa.

La treballadora del Mercadona, em comentava que en aquesta cadena de supermercats, quan falten dos dies per a que caduquin els aliments, ja els retiren dels prestatges, i la mateixa nit els llencen a les escombraries, i no al carrer sinó que els recull un camió directament de dins del supermercat. Ho fan per evitar que la gent vagi a remenar les escombraries, d'aquesta manera, la gent no deixa de comprar a l'establiment, si ho llencin a fora la gent no entraria a comprar. És més si algun treballador és enxampat donant a qualsevol aquest menjar , serà acusat de robatori i acomiadat instantàniament.

Senyors directius del Mercadona, la gent que ha de recórrer a remenar les escombraries, és gent que no te els recursos suficients per a sobreviure, estem parlant del menjar que encara no ha caducat, que hi ha del que ens han ensenyat des de petits, que el menjar no s'ha de llençar, no la van aprendre de petits aquesta lliçó, potser l'ambició i el capitalisme ens fa creure que mai ens trobarem en aquestes situacions, i que res no passi ja que si ens hem de refiar de la bona Fe d'algunes persones no ens en sortirem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada