Tothom hi és benvingut, si voleu deixar-nos les vostres reflexions envieu-les a: butisam@gmail.com

Quí roba a quí

Avui la noticia que em crida més l'atenció és que el Bisbat de Girona es mobilitza contra els robatoris.
Des del passat desembre els hi han robat dues campanes, la última de 500 quilos a l'ermita de Sant Martí de Castellar prop de Quart.
El Bisbat de Girona ha posat en marxa una enquesta adreçada a tots els rectors de les comarques gironines per conèixer de primera mà quin és el grau de seguretat que tenen les esglésies i temples. Aquesta enquesta demana fer un inventari de totes aquelles peces i objectes de valor de l'interior dels establiments religiosos per calibrar la seguretat que necessiten.
Jo em pregunto, que no ho saben el que hi tenen? que no ho tenen controlat?
Ja m'imagino el inventari: a la paret de la dreta la imatge de San Joan Baptista amb vestit de seda amb rivets d'or i anell de turquesa, a la paret de l'esquerra imatge de la Mare de Déu amb vestit blanc amb incrustacions de pedres precioses i capa blava de vellut, a part d'això no ens deixem les campanes, bancs, espelmes, vi de Missa , objectes diversos dins la sagristia, caixes d'almoines repartides per tot arreu a canvi de netejar-te la consciència etc...
A partir de quina valoració posaran càmeres de seguretat? i el que és mes important, si posen càmeres o altres serveis de seguretat, qui es farà càrrec de les despeses? ens cobraran mes per netejar-nos la consciència? a part de pagar el vídeo, les flors, la neteja de la capella desprès dels actes com casaments, comunions o d'altres, ara ens tocarà pagar les càmeres? i si em poso a reflexionar un xic més.. que en faran de les imatges gravades? ens filmaran mentre confessem els nostres pecats?
No és per animar als lladres, però us recordo la dita " quien roba a un ladrón tiene 100 años de perdón "
Salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada